Internetes támadással gyilkolják a konkurenciát

Infostart
2007. május 8. 18:31
Egyre több cég indít internetes támadásokat riválisai ellen. Az akciók képesek teljesen lebénítani egy szervert vagy egy internetes oldalt.

A leggyakrabban az úgynevezett megosztott szolgáltatás-megtagadással járó támadás (DDoS) éri a szervereket és az internetes oldalakat. Az ilyen támadások célja, hogy megbénítsa, vagy helyes működési módjától való eltérítése a honlapokat.

A támadók az akció során felhasználhatnak külső számítógépeket is, és ezek erőforrásaira alapozva nagyobb csapást mérhetnek a szerverekre.

Korábban az internetes szerencsejátékokkal foglalkozó oldalak voltak a legkedveltebb célpontok. A cégeket azzal zsarolták, hogy megbénítják a szerverüket, ha nem fizetnek.

Jelenleg ezek a támadások visszaszorulóban vannak, és kevésbé kockázatos, de ugyanolyan hatékony akciókkal próbálkoznak a hackerek. Gyakori, hogy spam e-mailek ezreit vagy akár tízezreit küldik el, így megbénítva a szervereket.

A támadók között egyre több olyan is felfedezhető, amely egy rivális oldalt vagy szervert próbál tönkretenni.

Paul Sop internetes szakértő elmondta: az elmúlt hónapokban több ilyen jellegű támadás történt, mint korábban összesen. A legkedveltebb célpontok az ázsiai honlapok, mivel ezek a legkevésbé védettek.