Mobilkoncessziók: tízmilliárdos feltételek

InfoRádió / MTI
2007. május 5. 13:09
Tíz-tíz milliárd forint koncessziós díj befizetése, valamint húsz-húsz milliárd forint értékű fejlesztés végrehajtása esetén hosszabbítja meg a gazdasági tárca a Pannon GSM Távközlési Zrt. és a Magyar Telekom Távközlési Nyrt 900 MHz-es koncessziós szerződését.

A minisztérium közleménye szerint Kóka János, a tárca vezetője azt várja, hogy a két társaság a 10 milliárd forint koncessziós díj idei befizetése mellett, az infrastruktúrával gyengén ellátott területeken a szélessávú lefedettség növelését szolgáló, egyenként 20 milliárd forint értékű beruházást hajtson végre.

A Pannon és a Magyar Telekom nem kívánta kommentálni a feltételeket, csak annyit közöltek, hogy tanulmányozzák az ajánlatot.

A 900 MHz-es frekvenciatartományok értékét jelentősen növeli, hogy azokat az Európai Unió az év végén várhatóan felszabadítja, így elindulhatnak a szélessávú szolgáltatások is.

A két társaság koncessziós szerződése 2008. november 4-én jár le, de lehetőség van a hosszabbításra. Ha tárgyalások idén augusztus 4-ig nem vezetnek eredményre, úgy pályázatot kell kiírni a frekvenciasáv hasznosítására.