Még várni kell az új vállalkozási formára

Infostart
2007. április 20. 19:20
Támogatta az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkáltatói oldala az egyéni cég létrehozására vonatkozó tervet. Gadó Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára az InfoRádiónak elmondta: az új vállalkozási formát az egyéni vállalkozók választhatnák, és előnye az, hogy itt elválna a magánvagyon a vállalkozás vagyonától.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkáltatói oldala támogatta az egyéni cég létrehozására vonatkozó tervet.

Gadó Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára az InfoRádiónak kiemelte: az új vállalkozási formát az egyéni vállalkozók választhatnák. A változás előnye az, hogy itt elválna a magánvagyon a vállalkozás vagyonától - tette hozzá.

A szakállamtitkár hangsúlyozta, hogy az egyéni cégekre már vonatkoznának a számviteli, a bérgarancia, valamint a csődtörvény szabályai és ez adminisztrációs többletterhet jelentene, de sok egyéni vállalkozónak rugalmasabb, egyszerűbb formát kínálna.

A kormány szándéka szerint a lényegében új cégformát bevezető szabályozás jövő tavasszal kerülne a parlament elé, és 2009 nyarán léphetne hatályba.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást