Jelentősen átrendeződik a magyar bankrendszer

Infostart
2007. április 20. 21:47
Még az idén egyesül a CIB és az Inter-Európa Bank; a fúzióval Magyarország második legnagyobb pénzintézete jön létre 10,5 százalék feletti piaci részészesedéssel.

A CIB Bank vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az egyesülés az ügyfelek és a bankszektor számára is kedvező, hiszen ezzel kiegyensúlyozottabb lesz a piac.

Török László hangsúlyozta: a CIB hagyományosan vállalati bank volt, de az utóbbi években jelentősen fejlődött lakossági üzletága is, hozzátéve: enélkül egyetlen pénzintézet sem válhat átfogó nagy bankká.

A CIB Bank vezérigazgatója szólt arról is, hogy mindkét pénzintézetben vannak olyan értékek, amelyeket az egyesülés után is meg kell őrizni; emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a CIB hatszor nagyobb az Inter-Európa Banknál, és valamivel jobbak a minőségi mutatói is.

Török László az InfoRádió kérdésére az FHB esetleges megvásárlásáról azt mondta: megvizsgálják a tranzakció lehetőségét, de döntést csak a pontos feltételek közzététele után hoznak az ügyben.