"Jelentős hiányok a reformok előkészítésében"

Infostart
2007. április 18. 06:59
Az Állami Számvevőszék tavalyi javaslatainak 89 százaléka megvalósult - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet elnöke. Kovács Árpád kiemelte: az önkormányzatok, a pártfinanszírozás és az egészségügyi ellátás ügyében a kormány és a parlament figyelmen kívül hagyta a Számvevőszék észrevételeit. Hozzátette: a szervezet jelentős hiányokat tárt fel a reformok előkészítésében.

Az Állami Számvevőszék 2006-ban tett javaslatainak 89 százaléka megvalósult - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet elnöke, miután a parlament költségvetési bizottsága elfogadta és általános vitára alkalmasnak találta a 2006-os beszámolót.

Kovács Árpád kiemelte: a nagy kérdésekhez kapcsolódó területeken, ahol a politikai konszenzusra, közmegegyezésre van szükség, így az önkormányzatok, a pártfinanszírozás, a költségvetési törvény, a civil szféra, az egészségügyi ellátás ügyében a kormány és a parlament figyelmen kívül hagyta a számvevőszék észrevételeit.

Az Állami Számvevőszék jelentős hiányosságokat talált a reformok előkészítésében 2006-ban - emelte ki Kovács Árpád. A szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy sok mindent kell pótolni.

A 2006-os év első fele lényeges változást nem hozott, de a konvergencia-program fordulópontot jelentett - mondta az Állami Számvevőszék elnöke. Kifejtette, hogy az első szakasz, a stabilizáció, de a fenntarthatóságot még meg kell oldani.

Kovács Árpád hozzátette: reméli, hogy 2007-ben pótolja a kormányzat a korábbi hiányokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kovács Árpád 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kovács Árpád 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást