Hiánypótló borfesztivál a fővárosban

Infostart
2007. április 7. 07:25
Tavaszi Borfesztivált rendeznek szombattól hétfő estig a Városháza parkban. A hagyományteremtő rendezvényen gasztronómiai élményekben sem lesz hiány.

A Deák tér mellett lévő ingyenesen látogatható háromnapos borfesztiválon megválasztják a város borát. A címért a kiállító pincészetek borai indulhatnak a vörös, a fehér és a desszert bor kategóriájában.

Összesen 30 neves borászat mutatkozik be nedűivel, az ízes fogásokról pedig kilenc vendéglő gondoskodik, így a közönség megismerkedhet az italhoz illő étkekkel is. Lesznek sajtok, sonkák, szalámik, friss pékáruk, az édesszájúak pedig megtapasztalhatják, milyen együtt a bor és a csokoládé.

Szabó Valéria, a rendezvény főszervezője kiemelte: tavasszal ilyen gasztrokulturális rendezvény eddig nem volt. Hiánypótló abból a szempontból is, hogy a magyar borászatoknak húsvét körül nem volt alkalmuk bemutatkozni - tette hozzá.

Tavaly csaknem 28 ezren látogattak el egy kis borkóstolásra a Városháza parkjába. Idén a szervezők ennél még több látogatót várnak, hiszen az időjósok napos húsvétot ígérnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást