Százmillió dollárt költ Magyarországon a Vodafone

InfoRádió / MTI
2007. március 29. 15:57
Az idén több mint 100 millió dollárt, vagyis mintegy 18 és fél milliárd forintot költ hálózatfejlesztésre Magyarországon a Vodafone.

Beck György, a Vodafone vezérigazgatója elmondta: egyebek mellett kialakítják a harmadik generációs mobilkommunikáción belül a gyors szélessávú internetes szolgáltatást, amit még a tél előtt bevezetnek.

A Vodafone Magyarország jelenleg a fővárosban és környékén nyújt harmadik generációs szolgáltatást, amelyet a cég tervei szerint az év végre minden harmadik állampolgár elérhet.

A vállaltnak február végén több mint 2,1 millió ügyfele volt, akiknek a 37 százaléka előfizetéses, míg a többi kártyás felhasználó. Az egy előfizetőre eső átlagos havi bevétele (ARPU) decemberben több mint 5.000 forint volt, ami a múlt év egészében is hasonlóan alakult.

A Vodafone-nak február végén világszerte 200 millió ügyfele volt. Az indiai Hutchison Essar 67 százalékának megvásárlása után azonban ez a szám folyamatosan és gyorsan emelkedik, mivel a cégnek 23 millió előfizetője van, s havonta 1 millióval nő az ügyfélszáma.