Nabucco helyett Kék Áramlat?

InfoRádió / MTI
2007. március 18. 15:59
A Fidesz felszólítja a miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra az orosz féllel kötött energiaügyi megállapodások részleteit. Az Országgyűlés külügyi bizottságának ellenzéki elnöke hozzátette: azt is szeretnék, ha a kormányfő visszatérne az unió márciusban megerősített közös energiapolitikájához.

Németh Zsolt közölte: a Fidesz országgyűlési határozat elfogadását kezdeményezi, amelyben rögzíteni kívánják, hogy Magyarország prioritásként kezeli az unió közös energiapolitikáját, valamint a Nabucco-tervet.

Az ellenzéki politikus a Párizsban megjelenő angol nyelvű lap, az International Herald Tribune keddi számában olvasható cikkre utalt, amely szerint a magyar kormányfő a Nabucco vezeték helyett az orosz tulajdonú Kék Áramlat gázvezeték magyarországi kiépítése mellett kötelezte el magát, és már meg is született egy Mol-Gazprom megállapodás.

Németh Zsolt szerint sérti a jogállamiság alapvető követelményét, hogy a megállapodás részleteiről semmit nem lehet tudni.

A Kormányszóvivői Iroda a távirati irodával azt közölte: nem létezik olyan titkos szerződés, mint amiről Németh Zsolt beszél.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást