Jó dolga van a Volkswagen dolgozóinak

Infostart
2007. március 13. 04:54
A közelmúltban általában megszorító intézkedésekről érkeztek hírek Európa legnagyobb autógyárából, a Volkswagen művekből. A reformintézkedéseknek is köszönhetően a Volkswagen olyan nyereségre tett szert, hogy nemcsak a részvényeseknek fizetnek emelt összegű osztalékot, hanem a dolgozók is magas prémiumot kapnak.

A Volkswagen csaknem 100 ezer németországi alkalmazottja idén jelentős prémiummal számolhat, ugyanis az autógyár vezetősége a nyereség 10 százalékát a dolgozók között akarja szétosztani, így valamennyi alkalmazott 2.200 euró (mintegy 550 ezer forint) prémiumot kap.

A VW egyik vezetője, Horst Naumann a Franfkurter Allgemeine Zeitung című lapnak reményét fejezte ki, hogy a termelés idén olyan eredményes lesz, hogy jövőre is prémiumot adhatnak a dolgozóknak. Eddig ugyanis csupán a részvénytulajdonosok kaptak magas osztalékot a nyereséges esztendőkben.

Horst Naumann utalt arra is, hogy töretlenül folytatják a termelés áramvonalasítását, és ennek keretében 2009-ig kereken 7 ezer alkalmazottól válnak meg.

Számukra lehetővé teszik a korai nyugdíjba vonulást. Ugyanakkor a tervezési osztály új munkatársak felvételére készül, és idén 500 egyetemi végzettségű jelentkezőt akar munkába állítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást