Járai: nem tudom, hogy a Fidesznek milyen tervei vannak velem

Infostart
2007. február 27. 20:22
A Magyar Nemzeti Bank távozó elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában értékelte működésének éveit, egyben beszélt jövőjéről is. Járai Zsigmond az esetleges politikai szerepvállalásáról, így 2010-es miniszterelnök-jelöltségéről szólva kijelentette: nem tudja, hogy a Fidesznek milyen tervei vannak vele.

Jegybankelnökként eltöltött éveit értékelte és a jövőjéről is beszélt Járai Zsigmond az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Nemzeti Bank távozó vezetője közölte: soha nem voltak kétségei afelől, hogy azt kellett csinálni a pénzintézet élén, amit tettek.

Járai Zsigmond elismerte: a Fidesz elnökét emberként és politikusként mindig is nagyra becsülte.

"Amikor Orbán Viktor hívott közszolgálatba 1998-ban, szívesen vállaltam. Előtte a magánszektorban dolgoztam, és az az elvem, hogy ha ott elér valamit az ember, akkor közszolgaként kell tovább dolgozni" - jelentette ki a jegybank elnöke.

Járai Zsigmond a jövőjét firtató kérdésre elmondta: szíve szerint inkább visszamenne a magánszektorba dolgozni, de egyelőre nincsenek konkrét tervei.

"Azt nem tudom, hogy a Fidesznek milyen tervei vannak velem, hat hónapig a törvény szerint nem vállalhatok állást, azután majd meglátjuk, mit hoz a jövő" - fogalmazott.

A teljes beszélgetést itt meghallgathatja!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Járai Zsigmond
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást