Draskovics: "nincs élő ember, aki érti a költségvetést"

Infostart
2007. február 19. 13:47
A kormány még az idén új törvényjavaslatokat kíván kidolgozni a költségvetés készítésének szabályairól - mondta Draskovics Tibor, az államreformért felelős államtitkár.

Draskovics Tibor a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által, a múlt csütörtökön közzétett idei államreform-program részleteiről szólva azt mondta: az év első felében felülvizsgálják a közfeladatokat, a állami és az önkormányzati feladatokat.

Ezen belül részletesen tekintik át, mit kell az államnak végrehajtania, itt akár feladatátcsoportosításokat is elképzelhetőnek tart. Még az idén átvizsgálják az államháztartás tervezési, szervezési és gazdálkodási folyamatait. Szavai szerint, ha minden jól megy, akkor a 2009-es költségvetés már az új szabályozás szerint születik.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e következményei annak, ha a büdzsé számai nem valósulnak meg, azt mondta: nem az a cél, hogy kriminalizálják a költségvetést. Változtatásra azonban szükség van, mert, mint azt Draskovics Tibor mondta, jelenleg "élő ember nem tudja áttekinteni és megérteni azt".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást