Fellépés a kartellekkel szemben

Infostart
2007. február 16. 11:56
A Gazdasági Versenyhivatal Fellépés a kartellekkel szemben címmel nemzetközi gazdasági konferenciát tart. A rendezvényt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyitotta meg.

Csaknem 100 milliárd forintos veszteség érte az elmúlt időszakban Magyarországot, a magyar embereket, mert a gazdasági szereplők nem tartották be a normákat - fogalmazott a miniszterelnök a gazdasági konferencia megnyitóján.

Hangsúlyozta: a társadalmi és gazdasági szereplők együttműködésének a méltányosságon kell alapulnia, az állam szerepe pedig, hogy kikényszerítse a normák betartását.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a kartell-megállapodások világszerte jelen vannak, a magyarországi gazdasági szereplőkben is megvan a hajlam, hogy korlátozzák a versenyt, és magasabb árat fizettessenek meg az emberekkel. Ezzel sokszor 10-40 százalékkal több pénzt vesznek ki az emberek zsebéből.

Kiemelte: a Gazdasági Versenyhivatal eredményesen dolgozik a területen, ám még határozottabb, nagyobb erejű fellépésre van szükség. Hozzátette: a kormány ebben maximálisan támogatja a hivatalt, hiszen - mint mondta - aki a verseny tisztaságát védi, az a közjót védi.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást