Az AirBridge veheti meg a Malévot

InfoRádió / MTI
2007. február 8. 17:13
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága az AirBridge Zrt.-t nyilvánította a Malév privatizációs eljárásának nyertesévé.

A vagyonkezelő közleménye szerint a részvény-adás-vételi szerződés véglegesítése és aláírása előtt egyeztetnek a magyar légitársaságnál működő szakszervezetekkel.

A privatizációs folyamatot az aláírás után ismerteti részletesen az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt.

Leonov Péter, az AirBridge igazgatóságának tagja a döntés után elmondta, hogy reményeik szerint hamarosan lezárul a szakszervezeti egyeztetés és még februárban aláírhatják a szerződést.

"Régóta vártunk erre a döntésre, és reméljük, hogy mielőbb megkezdhetjük az üzleti terv megvalósítását" - tette hozzá Leonov Péter.

Az ÁPV Zrt. 2006. szeptember 7-én hirdetett nyilvános ajánlattételi felhívással induló, tárgyalásos privatizációs eljárást a nemzeti légitársaság állami tulajdonban lévő 99,95 százaléknyi részvénycsomagjára.

A pályázatra négyen jelentkeztek: az AirBridge Magyarország Zrt., a LAL investiciju valdymas litván befektetői csoport, Ofer Hava magánszemély és a részben a Malév pilótáinak vállalkozása, a Sky Alliance Zrt.

Az AirBridge már a múlt évi sikertelen privatizációs pályázaton is részt vett, de akkor "nem kezelte megfelelően a Malév" hiteleit, így a pályázat eredménytelenül zárult.