Amikor majd mindenki otthonról tőzsdézik

Infostart
2007. január 16. 05:13
Jelentős összeolvadások várhatók a világ tőzsdéin az idén, és hamarosan általánossá válik az elektronikus kereskedés - mondta el az InfoRádiónak a NetDayTrade Kft. ügyvezetője. Szoldán Péter hozzátette: otthon egy gombnyomással adhatunk megbízást amerikai részvények vásárlására is.

A NetDayTrade Kft. ügyvezetője közölte: az elektronikus kereskedés elterjedéssel minden tőzsde szinte egy nagy számítógéppé válik, a gazdaságossági szempontok pedig kedveznek az összeolvadásoknak.

Vannak persze akadályozó tényezők is, például a nyelv, egy ázsiai tőzsde nem biztos, hogy elfogadja az angolt.

Szoldán Péter hangsúlyozta: az elektronikus kereskedésnek köszönhetően Magyarországon is lehet már otthonról tőzsdei megbízásokat adni, vagy magyar brókercégen keresztül, vagy közvetlenül amerikai brókercégnél is nyithatunk számlát.

Utóbbi esetben kétféle módszer van, a külföldi brókercég honlapjára felviheti az ember az utasítását, amely néhány percen belül teljesül.

A másik, radikálisabb módszer, hogy telepítjük a számítógépre a szükséges programot, ez kapcsolódik a brókercég honlapjához, ebben az esetben egy másodperc alatt teljesül a megbízás - tette hozzá Szoldán Péter.

Az üzletember becslése szerint ma Magyarországon mintegy ezer ember kereskedik ilyen módon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást