Aláírják a stratégiai fölgáztárolóról szóló szerződést

InfoRádió / MTI
2007. január 3. 16:19
Aláírásra kész a stratégiai földgáztárló megvalósítására szóló szerződéscsomag a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. és a projektre létrehozott MSzKSz Biztonsági Földgáztároló Zrt. között.

Sipos Zoltán, a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSzKSz) szóvivője szerint a legalább 1,2 milliárd köbméter kapacitású tároló mintegy 100-150 milliárd forint értékű beruházásának megvalósítására szóló tendert az MSzKSz projekttársasága írta ki, és november végén az E.ON Földgáz Storage Zrt. előtt a Molt hirdette ki győztesnek.

A földgáz biztonsági készletezéséről szóló - 2006. április elsejétől hatályos - törvény alapján az MSzKSz-nek legkésőbb 2010-ig legalább 1,2 milliárd köbméter mobilgáz biztonsági készletezéséről kell gondoskodnia.

Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője az InfoRádióban elmondta: a legalább 1,2 milliárd köbméter kapacitású tároló mintegy 100-150 milliárd forint értékű beruházásának megvalósítására szóló tendert a szövetség írta ki, és november végén az E.ON előtt a Molt hirdette ki győztesnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást