Vállalkozások a feketegazdaságban

Infostart
2006. december 30. 09:45
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felmérése szerint a kis- és közepes vállalkozások többsége a szürke- és feketegazdaság irányába fog elmozdulni, hogy kikerülje a növekvő adóterheket.

Parragh László, a szervezet elnöke az InfoRádióban elmondta: az elmúlt években átlagosan évi 100-200 milliárd forinttal nőtt a vállalkozásokat terhelő adómennyiség, míg jövőre több mint 600 milliárddal növekszik.

A kereskedelmi és iparkamara elnöke azt mondta: a kutatás eredménye szerint a megszorítások által jobban sújtott, belső piacra termelő cégek nagy része megpróbálja például külföldre helyezni a tevékenysége egy részét, vagy külső cégeken keresztül kimenteni a nyereség bizonyos hányadát.

Parragh László úgy vélte: a reál- és pénzügyi folyamatok összhangja továbbra sem állt helyre, és kedvezőtlenül alakult az ország versenyképessége is.

Hozzátette: a kamara számításai szerint 2007-ben a gazdasági stabilizáció eléréséhez óhatatlanul lassul a GDP-növekedés. A szakember szerint a költségvetés rendbetételéhez első lépésként a gazdaságpolitikában elkövetett hibákat kellene kijavítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást