Rekordok éve a budapesti tőzsdén

Infostart
2006. december 28. 11:59
Rekord forgalmat bonyolított az idén a Budapesti Értéktőzsde. A BÉT közleménye szerint az irányadó index, a BUX globális összehasonlításban is versenyképes teljesítményt produkált, 13 százalékkal emelkedett, míg a nem vezető részvények indexe, a BUMIX éves növekedése megközelítette a 40 százalékot.

A BUX emelkedéséhez elsősorban a két legnagyobb papír, az OTP és a MOL sikere járult hozzá, amelyek árfolyama 2006-ban 13, illetve 11 százalékkal növekedett, és együttes forgalmuk elérte a tőzsdén belül a 67 százalékot.

Rekordszintre emelkedett az idén a BÉT havi átlagos forgalma, amely meghaladta az 500 milliárd forintot. A Budapesti Értéktőzsde árbevétele 2006-ban várhatóan 3,2 milliárd forint lesz, éves adózott eredménye pedig megközelíti a 2,3 milliárd forintot.

A BÉT közölte azt is, hogy stratégiájának alapeleme a jövőben is a keresleti és a kínálati oldal bővítése, valamint a regionális tőzsdeszövetség létrehozása annak ellenére, hogy a varsói tőzsde privatizációjának folyamata a lengyel belpolitikai helyzet miatt lelassult.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Pál Árpád, a tõzsde vezérigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást