Lezárta 2005-öt az MTelekom, 76 milliárd osztalékot fizet a cég

InfoRádió / MTI
2006. december 21. 12:40
Elfogadta a Magyar Telekom tavalyi gazdálkodásáról szóló éves jelentést a társaság rendkívüli közgyűlése, miután a könyvvizsgáló - záradékkal ugyan - de jóváhagyta a főbb számokat. A résztvevők döntöttek az osztalékfizetésről is.

A társaság eddig a montenegrói leányvállalatainál folyó vizsgálat miatt nem tudta megtartani a 2005. évet lezáró rendes közgyűlést. A késedelem miatt 12 millió forint bírságot róttak ki a vállalatra.

A Magyar Telekom februárban jelentette be, hogy vizsgálatot kezdeményezett több, a montenegrói leányvállalatai által kötött tanácsadói szerződéssel kapcsolatban. Felmerült a gyanú, hogy a cég nem kapott az összesen 2 milliárd forint értékű ügylet értékével arányos szolgáltatást.

A rendkívüli közgyűlés döntött arról is, hogy részvényenként 73 forint osztalékot fizet. Az összesen mintegy 76 milliárd forint folyósítását január 12-én kezdik meg.

Az osztalékfizetésre felhasználják a Magyar Telekom 68 milliárd forintos adózott eredményét, a fennmaradó részt pedig a korábbi évek tartalékából fedezik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást