"A hun hiéna kíséri a pannon pumát"

Infostart
2006. december 14. 13:55
Optimista gazdaságpolitikai jövőképet vázolt fel a gazdasági és közlekedési miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének rendezvényén.

Kóka János az Él-e még a Pannon Puma? című konferencián azt mondta: Magyarország 2009-re térhet vissza a stabilitási pályára.

"A pannon puma él, jó erőben van, de tartósan csatlakozik hozzá a hun hiéna" - mondta a gazdasági és közlekedési miniszter.

Ezzel arra utalt, hogy míg a reálgazdaság teljesítménye továbbra is megbízható, tartósan kiegyensúlyozott, addig a gazdaságot költségvetési problémák sújtják, a politikai szembenállás pedig már-már fékezi a gazdaság bővülését.

Kóka János szerint a magyar gazdaság dinamikusan fejlődik, ennek példája, hogy évente 4 milliárd euró külföldi működő tőke érkezik az országba.

A tárcavezető szerint ugyanakkor az elmúlt nyolc évben számos olyan kormányzati döntés született, amely vállalhatatlan és finanszírozhatatlan mértékben növelte az állami kiadásokat.

A miniszter szerint a konvergenciaprogram alkalmassá teszi az országot arra, hogy 2009-revisszatérjen arra a fejlődési pályára, amelyről 2000-ben tért le.

Kóka János ugyanakkor önkritikusan szólt Gyurcsány-kabinetről is.

"Magyarországon a politikai elit olyan mértékben játszotta el a hitelét, hogy kár is ígérni bármit" - mondta a miniszter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást