A cégek fele tervez az uniós támogatásokkal

Infostart
2006. november 28. 16:25
A vállalatok több mint fele tervez a közeljövőben uniós támogatással beruházást - derül ki a HVB Bank, több mint 500 cég körében végzett felméréséből.

Tamás Gábor a bank üzletpolitikai igazgatója elmondta: minél alacsonyabb egy terület fejlettségi szintje, annál nagyobb a beruházási kedv, nem utolsó sorban az uniós támogatás lehetősége miatt.

Kelet-Magyarországon lényegesen nagyobb az érdeklődés az uniós források iránt, mint Nyugat-Magyarországon, amit részben a fejlettségbeli különbség magyaráz - mutatott rá a HVB bank üzletpolitikai igazgatója.

Tamás Gábor szerint azonban nem az uniós támogatási lehetőségek, hanem elsősorban a piac, a verseny dönti el, hogy milyen beruházásokra szánják rá magukat a cégek.

"A finanszírozás biztosítása csak a második lépés, nagyon nagy hiba, ha egy cég az elérhető uniós támogatásokhoz talál ki fejlesztési projekteket" - hangsúlyozta az igazgató.

Tamás Gábor szerint a megszorító intézkedések biztosan meghatározzák a fejlesztési lehetőségeket, ám az igazgató bízik abban, bízik, hogy ez nem feltétlenül a beruházási kedve visszaesésében mutatkozik majd meg, hanem inkább abban, hogy óvatosabbak lesznek a vállalatok és nagyobb tartalékokkal fognak dolgozni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást