Nincs még kormánydöntés házipénztáradó-ügyben

InfoRádió / MTI
2006. november 16. 14:16
Sem a Pénzügyminisztérium, sem a kormány nem hozott még döntést a házipénztáradó szabályait illetően, de a kérdést az alkotmánybírósági döntés indoklásával együtt vizsgálják - mondta el Pichler Ferenc, a tárca szóvivője.

A Népszabadság csütörtöki számában azt írta: miután az Alkotmánybíróság hétfőn megsemmisítette a házipénztár-adóról szóló törvényt, információik szerint a pénzügyi tárca el kívánja törölni azt a szabályt, amely kedvezményes - 10 százalékos - adóteher mellett lehetőséget biztosítana a csak papíron létező cégpénzek hivatalos leírására.

A Pénzügyminisztérium szóvivője megjegyezte: az alkotmánybírósági döntés ellenére a PM továbbra is tartja magát eredeti céljához, ami a gazdaság kifehérítése.

Hasonlóan nyilatkozott az InfoRádiónak Várfalvi István, a PM szakállamtitkára, aki úgy fogalmazott: alternatívát keresnek arra, hogy az Ab döntése után hogyan szüntethetnék meg azt a társadalmi igazságtalanságot, hogy egyes vállalkozók adófizetés nélkül veszik ki vállalkozásukból a jövedelmüket.