Több mint 300 milliárdos MOL-profit

InfoRádió / MTI
2006. november 13. 07:41
Kiválóan teljesített az idei első háromnegyed évben a MOL. A magyar olajtársaság hétfő reggel közzétett gyorsjelentése szerint a csoport az elemzői várakozásokat jóval meghaladó, 306,9 milliárd forint nettó eredményt ért el az idén, ami 59 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszak nettó profitját. Az elemzők 262 milliárd forint nettó profitot vártak.

A gyorsjelentés az eredmény növekedését a kutatás-termelés, a feldolgozás és a kereskedelem üzletágak kiemelkedő üzleti teljesítményével, valamint a gáztranzakció nyereségével magyarázza.

Megjegyzik: a harmadik negyedévre vonatkozóan a dollár erősödése, a finomítói termékek értékesítésének növekedése és a kedvezőbb petrolkémiai üzleti környezet is javította az eredményt.

A csoport nettó árbevétele az első háromnegyed évben 33, a harmadik negyedévben 30 százalékkal haladta meg az előző évi bázist.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a cég közleménye szerint az eredmények kapcsán kifejtette: a társaság elkötelezett a további terjeszkedésre, amit mutat, hogy új kutatási területeket szerzett Oroszországban és Pakisztánban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Molnár József, a MOL-csoport pénzügyi igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást