eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A csúcsra tör a Toyota

A japán Toyota autóipari konszern 2010-ig 15 százalékosra növelheti világpiaci részesedését az autók eladását tekintve - vélekedik a Wall Street Journal, a vállalat belső információira hivatkozva. A cég újabb autógyárakat építésébe kezd, és Indiában, Kínában, más fejlődő országokban tervez komoly méretű eladásnövelést.

A Toyota a világ második legnagyobb autóipari konszerne, már megelőzte az értékesített gépjárművek számát tekintve a Fordot. A lap szerint viszont az idén már a General Motors előtt, az első helyen végzhet.

A Toyota Motor Corp. 2009 elejéig egy-egy új gyárat építene Indiában, Kínában és az Egyesült Államokban, kapacitását ezzel összesen évi 450 ezer autóval növelné.

A 15 százalékos világpiaci részarányra leányvállalataival, a Daihatsu és a Hino Motorral együtt tenne szert. A leányvállalatok nélkül 14 százalékos lesz a piaci részesedése 10,37 millió értékesítendő autóval. 2005-ben 7,26 millió autóval a Toyota globális piaci részaránya 11 százalékos volt.

A japán vállalat arra számít, hogy a világ autópiaca 2010-ig a tavalyi évi 65 millióról 73 millió autóra bővül, ez öt év alatt 12 százalékos piacbővülést jelentene. A keresletet elsősorban Brazília, Oroszország, India és Kína piaca táplálja.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×