Mit tesz az OTP a megszorítások ellensúlyozására?

Infostart
2006. november 8. 12:05
Az idei felvásárlásokkal együtt az OTP jó helyzetben van arra, hogy kihasználja a térség bankszektorában várható növekedést - mondta az InfoRádióban Spéder Zoltán, a bank alelnöke.

Szavai szerint ha a bank ezeken a piacokon - elsősorban Oroszországban és Ukrajnában - sikereket ér el, akkor ezzel ellensúlyozhatja a magyarországi megszorító csomag profitnövekedést lassító hatásait.

Hozzátette: számításaik szerint Szerbiában, Oroszországban és Ukrajnában jelentős, 50-70 százalék körüli éves átlagos lakossági hitelnövekedés következhet be, így az ebből adódó bevételeket viszonylag magas szinte tarthatják.

Az OTP további esetleges terjeszkedéséről szólva Spéder Zoltán azt mondta: ennek valószínűleg nem a tőkehiány lesz a gátja, sokkal inkább a lehetőségek hiánya. Mint mondta, a következő 1-1,5 évben nem valószínű, hogy újabb bankot vásárolhat a pénzintézet.

Rámutatott: míg az első öt évben összesen 600 millió eurót költöttek akvizícióra, az utolsó 5 felvásárlás már összesen 1,3 milliárd euróba került.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást