Veszteséges lesz a Richternek néhány gyógyszer gyártása

Infostart
2006. november 7. 13:23
A Richter Gedeon NyRt. gyógyszergyár vezetője szerint a gyógyszerkasszát, ezen belül pedig a gyártókat érintő tervezett változtatások ellehetelenítik a hazai gyógyszergyárakat. A Richter a jövő évben nyereségének 16 százalékától esik el.

Bogsch Erik szerint a Parlament előtt lévő gyógyszergazdaságossági törvényjavaslat, amelynek értelmében a gyógyszergyártók a termelői ár után kapott támogatás 14, illetve 16 százalékát vissza kell, hogy fizessék az államnak, a Richter Gedeon számára jövőre 3,3 milliárd forintos kiesést okoz.

További 700 millió forintba kerülne az orvoslátogatók fejenként 5 millió forintos regisztrációs díja, és 3 milliárd forinttól fosztaná meg a a Richtert a szolidalitási adó.

A cégnek az úgynevezett generikus gógyszereken mindössze 7 százalékos nyeresége van, így a visszafizetett támogatás miatt számos ilyen gyógyszer ráfizetéses lenne - tette hozzá a cég vezetője.

A ma közzétett harmadik negyedéves jelentés szerint az idei év első kilenc hónapjában a Richter nyeresége több, mint 42 százalékkal nőtt, az előző év hasonló időszakához képest, ezzel meghaladta a 43 milliárd forintot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást