Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Óriásnyereség a Richternél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Richter Gedeon Nyrt. 2006 első három negyedévében 43,633 milliárd forint konszolidált mérleg szerinti nyereséget ért el, 42,6 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában - közölte a társaság a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült tőzsdei gyorsjelentésében.

A gyógyszergyár nem konszolidált adózás utáni nyeresége 39,5 százalékkal 42,055 milliárd forintra nőtt az év első kilenc hónapjában.
Csak a harmadik negyedévben az anyavállalati adózott profit 12,096 milliárd forintot ért el, ami nagyjából egybeesik a portfolio.hu internetes újság által megkérdezett elemzők 11,9 milliárd forintos konszenzusával.

Az eredmény emelkedésében a jelentés szerint az export kiemelkedő növekedése, illetve a pénzügyi eredmény játszott szerepet.

A Richter a január-szeptemberi időszakban konszolidáltan 158,677 milliárd forint árbevételre tett szert, 26,8 százalékkal többre, mint egy évvel korábban.

A nem konszolidált árbevétel a bázishoz képest 25,4 százalékkal nőtt, 130,163 milliárd forintot tett ki.

A hazai piacon a társaság 27,295 milliárd forint bevételre tett szert az év első kilenc hónapjában, ez nagyjából megegyezik a tavalyi év azonos időszakának teljesítményével.

A Richter a harmadik legnagyobb szereplő a hazai piacon, 7,3 százalékos részesedéssel.

A gyógyszergyár exportból származó árbevétele 482,7 millió dollár volt, 26,3 százalékkal több, mint 2005 első kilenc hónapjában.