Átlagosan tíz százalékkal nő a távhő díja

InfoRádió / MTI
2006. november 7. 16:02
Mintegy 10 százalékkal nőtt átlagosan a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (Matászsz) tagvállalatai körében a lakossági távhőszolgáltatás díja az elmúlt évek elmaradt távhődíj-emelés és a földgázárak idei évi növekedése miatt.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének főtitkára azt mondta: országos viszonylatban szinte minden nagyobb városban különböző mértékben, de emelkedett a távhő díja. Csuti József hozzátette: az eddigi információk alapján csak Győrött és Szombathelyen nem emelkednek majd az árak.

November elsejétől Debrecenben például 11 százalékkal, míg Kazincbarcikán 14 százalékkal kell többet fizetni az energiahordozó áráért.

A szövetség összesen 60 céget, a távhőszolgáltató cégek mintegy 80 százalékát tömöríti. A távhőszolgáltatással foglalkozó szervezetek, elsősorban azzal a céllal szövetkeztek, hogy érdekeiket szakmai és gazdasági szempontból egymás között egyeztessék.

Másik céljuk annak a fórumnak a megteremtése, ahol érdekeiket az államigazgatás, a tulajdonos önkormányzatok és az egyéb döntéshozó szervek felé közvetíthetik.