eur:
393.56
usd:
368.64
bux:
65832.7
2024. április 23. kedd Béla

Németország adót csökkent

A német kormány Steinbrück pénzügyminiszter vezette munkacsoportja azon dolgozik, hogy 2008-tól jelentősen, a mostani 38 százalékról 30 százalék alá csökkenjen a vállalati adó, és általában módosuljon, egyszerűsödjön a vállalkozásokat érintő adórendszer.

Az elképzelések kidolgozását nem csupán a kormányzat korábbi ígéretei indokolják, hanem a tervezettnél várhatóan jóval nagyobb kormányzati adóbevétel is, amelyet erre az évre és jövőre 40 milliárd euró körüli összegre becsülnek, hála a felgyorsult német gazdasági növekedésnek.

Az új vállalati adózás kapcsán a német kormányzat illetékesei olyan becsléseket adtak ki, miszerint az adócsökkenés okozta veszteség nem kerül majd többe 5 milliárd eurónál a kormánynak.

Steinbrück miniszter közölte, hogy eltökélt a majdani adóintézkedés megvalósításának útjában álló akadályok elhárítására. Az adórendszer egyszerűsítésére szükség van, hiszen a nagyvállalatok a vállalati adó mellett helyi adókat és szolidaritási adót is fizetnek Németországban - emlékeztet a sajtó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×