Audi: legközelebb Gyurcsánnyal

Infostart
2006. október 31. 05:39
Lát esélyt a szolidaritási adó miatt kialakult vita rendezésére az Audi és a magyar kormány.

A német konszern igazgatótanácsának tagja, a győri Audi felügyelőbizottságának elnöke a cég ingolstadti központjában elmondta: Martin Winterkorn, az Audi elnöke november 10-én Magyarországra látogat és találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

Jochem Heizmann közölte: cége több megoldást is javasolt, ezek egyike, hogy a szolidaritási adó alapját csökkentsék azzal az összeggel, amelyet az Audi évente kutatás-fejlesztésre fordít.

Hozzátette: támogatják a magyar kormány stabilizációs programját, és nem igaz, hogy a cég nem hajlandó több adót fizetni, de tervezni csak kiszámítható gazdasági környezetben tudnak.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter azt mondta: a kormány olyan ajánlatot kíván kidolgozni, amely biztosítja a munkahelyek megőrzését, a kutatás-fejlesztési beruházások folytatását, valamint az üzem bővítését.

A jelenleg 5.200 embert foglalkoztató győri Audi a szolidaritási adó bevezetése miatt felfüggesztette a jövőre tervezett beruházásainak előkészítését.

A cégnek 1999-ben 12 évre adómentességet ígért a magyar kormány.

Az Audi Hungaria Motor Kft. évek óta Magyarország legnagyobb exportőre és az ország egyik legnagyobb árbevételt elérő vállalata.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást