Nincsenek válaszok az Audi-ügy kérdéseire

Infostart
2006. október 20. 11:50
A kormány szeretné, ha az Audi újabb beruházásokat valósítana meg Magyarországon, de nem mindenáron - mondta a gazdasági tárca szóvivője az InfoRádióban annak kapcsán, hogy a német autógyár bejelentette: a szolidaritási adó miatt nem akarja bővíteni győri egységeit. Ábrahám Gergely igen szűkszavúan válaszolt az InfoRádió kérdéseire, ezt azzal indokolta, hogy a tárgyalások még zajlanak a tárca és a cég között.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője nem árulta el a többi mellett azt, hogy a szolidaritási adó mellett miről szólnak a több hónapja tartó megbeszélések. Arra sem adott választ: a cég mivel indokolja azon kérését, hogy rájuk ne vonatkozzon a szolidaritási adó.

Az autógyár azt állítja: 2011-ig adómentességet élvez, de Ábrahám Gergely szavaiból az sem derült ki, hogy pontosan miből ered az adóvita a kormányzat és a cég között.

Csak annyit mondott, hogy eddig jó kapcsolatuk volt a gyárral, és remélik, hogy most is megegyezésre jutnak vele.

Ha a kormány enged, más multinacionális cégek is követhetik az Audi példáját, és ultimátumot intézhetnek a kormányhoz - állítja a szóvivő. Pedig a tét most sem kicsi, az autógyár 160 milliárd forintos beruházást tervez, a kérdés csak az, hogy ez Magyarországon valósul-e meg, vagy a térség más országában.

A szóvivő azt sem árulta el, hogy ez a konfliktus veszélyezteti-e a már Magyarországon lévő üzemek további működését is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást