Az OTP elemzői a demonstrációkról

InfoRádió / MTI
2006. október 9. 14:14
A belpolitikai feszültségek piacmozgató hatása várhatóan mérsékelődik a pénteki bizalmi szavazást követően, a befektetői bizalom azonban szerint az elhúzódó demonstrációk miatt ingatag maradhat a forinteszközökkel szemben - állapították az OTP Bank elemzői.

A bank szakértői szerint a héten elsősorban az amerikai kamatszint alakulásával kapcsolatos várakozások befolyásolhatják a régió piacait.

A szeptemberi előzetes államháztartási adat az OTP heti összefoglalója szerint várhatóan a Pénzügyminisztérium egy hónappal korábbi prognózisának megfelelően alakul.

A hazai makroadatok közül az elemzők szerint érdekesebb lehet a szeptemberi inflációs adat, amelyben már a középső áfakulcs és az energiaárak emelése is megjelenik, így megközelítheti az 5 százalékot.

Az Ecofin konvergenciaprogrammal kapcsolatos keddi döntése a kiszivárgott értesülések szerint nem tartalmaz a hazai piac számára negatív és komolyabb szankciókat kilátásba helyező véleményt, csupán a hiánycsökkentést lehetővé tevő intézkedésekre kijelölt április 10-ei határidőt rögzíti - áll az elemzésben.