Kóka az ország nemzetközi tekintélyét félti

Infostart
2006. október 5. 11:26
A tervek szerint október közepéig lezárul a tárcaközi egyeztetés a jövőévi költségvetésről - mondta a pénzügyminiszter.

Veres János a kormányszóvivői tájékoztatón hozzátette: a kormány első olvasatban október 18-án tárgyalhat a tervezetről, az Országgyűlésben pedig december 21. körül lehet a végszavazás.

A konvergenciaprogrammal összhangban 6,8 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol a jövő évi költségvetés - közölte a pénzügyminiszter.

A pénzügyi tárca vezetője szólt arról is, hogy a költségvetés tervezetét a hónap végén nyújtja be az Országgyűlésnek a kormány azután, hogy egyeztetettek az önkormányzati és a társadalmi szervezetekkel, valamint az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal.

A gazdasági és közlekedési miniszter arról beszélt, hogy a közeljövőben 1.615 milliárd forint értékű befektetésekre számít.

Kóka János hangsúlyozta: a beruházások közvetlenül 37 és fél ezer, közvetve pedig 100 ezer munkahelyet teremthetnek.

A miniszter úgy vélte: Magyarország nemzetközi tekintélye forog kockán az elmúlt időszak utcai eseményei és az ellenzék - szerinte - destabilizációs politikája miatt.

Emlékeztetett: a piac bizalomerősödéssel válaszolt a kormány stabilizációs és reformprogramjára, és a befektetők egyelőre a konvergenciaprogram végrehajtására számítanak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást