Semmit nem ad el a Malév, csak egy gépet

Infostart
2006. október 4. 10:37
A Malév semmilyen vagyonelemét nem értékesítették a privatizáció folyamatában - mondta el az InfoRádióban a társaság vezérigazgatója. Az üzemanyag-csővezetéket eladnák, de egyelőre nincs rá vevő.

A Malév vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy semmilyen vagyonelemet sem értékesítettek a privatizáció alatt. Csak egy Boeing 767-300-as lízingelésére szerződtek le a 2007-es nyári menetrendtől, emiatt az egyik 767-200-as gépüktől a tervek szerint nyár végén megválnak.

A társaság az üzemanyag-csővezetéket szeretné eladni, de jelenleg nincs rá vevő. Ezzel kapcsolatban Gönci János elmondta: szóbeli egyezséget kötöttek az ÁPV Rt. vezetésével arról, hogy csak akkor készítenek elő bármilyen vagyonelemet érintő ügyletet, ha az a Malév vagyongyarapodásával jár, vagyis ha a könyv szerinti értéknél jelentősen magasabb áron lehet értékesíteni.

Erre is csak úgy kerülhet sor, ha az üzlet lezárása november 15-e után történik, amikor, ha nincs is nyertese a tendernek, de nyilvánvaló, hogy melyek azok a potenciális vevők, amelyekkel az ÁPV komolyan tárgyal. Az ügyletet csak akkor lehet lezárni, ha az illetők azt jóváhagyják - tette hozzá a Malév vezérigazgatója.

Gönci János kérdésre válaszolva elmondta: megpróbálja felkelteni a Malév iránti érdeklődést olyan potenciális befektetők körében, akik érdekeltek lehetnek a társaság megvásárlásában; erre megbízást is kapott az ÁPV Rt.-től.

Az üzletember ugyanakkor hangsúlyozta: tulajdonosi igényekkel ő sem személyesen, sem társaság tagjaként nem kíván részt venni a Malév privatizációjában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást