Tíz forinttal olcsóbb lesz a benzin szerdától

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 4. 15:32
Tíz forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdától a Mol. A gázolaj 3 forinttal lesz olcsóbb - értesült a Távirati Iroda piaci forrásokból.

Tíz forinttal olcsóbb lesz a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára szerdától - értesült a Távirati Iroda. A Mol a benzin árát egy hete csökkentette bruttó 3 forinttal, a gázolajét akkor 3 forinttal emelte. Utóbbi szerdától 3 forinttal csökken.

A szerdai árcsökkentést követően a kutaknál ismét 280 forint közelébe, illetve alá kerül az átlagos benzinár, de az egyes üzemanyagtöltő-állomások között 10-15 forintnál nagyobb különbséget is tapasztalhatnak az autósok.

A gázolaj átlagára a mostani csökkenéssel szintén 280 forint közelébe kerül, de nagykereskedelmi ára már valószínűleg magasabb lesz mint a benziné.

A piacon a nemzetközi jegyzésárak mérséklődésével magyarázzák az árváltozásokat: ezen belül azzal, hogy a turistaszezon végével jelentősen visszaesett az amerikai benzinkereslet, ami hat a nemzetközi tőzsdei jegyzésekre is.