Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány nem mondott céldátumot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány Ferenc kormányfő a konvergenciaprogram részleteiről tájékoztatta a Szabad Demokraták Szövetségének parlamenti frakcióját. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a megbeszélésen bírálta az előző MSZP-SZDSZ-ciklus egyensúlyt rontó intézkedéseit.

A miniszterelnök szerint 2008 és 2010 között teljesülhet a konvergenciaprogram két legfontosabb célkitűzése. Miután az ország egyensúlyi pályára áll, a lehető legrövidebb időn belül, azaz két év alatt bevezethető Magyarországon az euró - közölte Gyurcsány Ferenc.

Kijelentette: a kormány olyan konvergenciaprogramot fog készíteni, amelyet elfogad az Európai Unió. A kormányfő hozzátette: a lakosságot érintő sokkterápiának sem szükségét, sem indokát nem látja.

Kuncze az előző ciklust bírálta

Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök következetes gazdaságpolitikát és az egész ciklusra vonatkozó költségvetési szigort szorgalmazott.

Mint mondta, a lehető leghamarabb meg kell teremteni a költségvetési egyensúlyt. A pártelnök problémának nevezte az államot és az elmúlt 16 évben kiépült intézményeket.

Kuncze Gábor emellett bírálta az előző SZDSZ-MSZP-ciklus egyensúlyt rontó intézkedéseit.

Hangsúlyozta: el kell indítani az egészségügy és a közigazgatás korszerűsítését célzó reformokat. A találkozó után azonban a két politikus ezek részleteiről semmi érdemit nem mondott.

Fidesz: ötpárti egyeztetést!

A Fidesz szerint az SZDSZ a vesztese a Gyurcsány Ferenc és a szabad demokrata frakció közötti keddi megbeszélésnek.

Cser-Palkovics András, a legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: a jelen problémáiról terelték el a figyelmet. A politikus szerint a konvergencia programról ötpárti egyeztetést kellene tartani.