eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Gyurcsány nem mondott céldátumot

Gyurcsány Ferenc kormányfő a konvergenciaprogram részleteiről tájékoztatta a Szabad Demokraták Szövetségének parlamenti frakcióját. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a megbeszélésen bírálta az előző MSZP-SZDSZ-ciklus egyensúlyt rontó intézkedéseit.

A miniszterelnök szerint 2008 és 2010 között teljesülhet a konvergenciaprogram két legfontosabb célkitűzése. Miután az ország egyensúlyi pályára áll, a lehető legrövidebb időn belül, azaz két év alatt bevezethető Magyarországon az euró - közölte Gyurcsány Ferenc.

Kijelentette: a kormány olyan konvergenciaprogramot fog készíteni, amelyet elfogad az Európai Unió. A kormányfő hozzátette: a lakosságot érintő sokkterápiának sem szükségét, sem indokát nem látja.

Kuncze az előző ciklust bírálta

Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök következetes gazdaságpolitikát és az egész ciklusra vonatkozó költségvetési szigort szorgalmazott.

Mint mondta, a lehető leghamarabb meg kell teremteni a költségvetési egyensúlyt. A pártelnök problémának nevezte az államot és az elmúlt 16 évben kiépült intézményeket.

Kuncze Gábor emellett bírálta az előző SZDSZ-MSZP-ciklus egyensúlyt rontó intézkedéseit.

Hangsúlyozta: el kell indítani az egészségügy és a közigazgatás korszerűsítését célzó reformokat. A találkozó után azonban a két politikus ezek részleteiről semmi érdemit nem mondott.

Fidesz: ötpárti egyeztetést!

A Fidesz szerint az SZDSZ a vesztese a Gyurcsány Ferenc és a szabad demokrata frakció közötti keddi megbeszélésnek.

Cser-Palkovics András, a legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: a jelen problémáiról terelték el a figyelmet. A politikus szerint a konvergencia programról ötpárti egyeztetést kellene tartani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×