Elkelhet a Club Aliga

Infostart
2006. augusztus 7. 17:56
Végre elkelhet az egykor pártüdülőként üzemelő Club Aliga. A korábbi pályázatoktól eltérően, ezúttal azonban meghívásos tenderen próbált vevőt találni a Kincstári Vagyoni Igazgatóság.

Eddig háromszor hirdették eladásra a Club Aligát, de különböző nehézségek miatt még nem sikerült értékesíteni az egykori pártüdülő területét, illetve az ott található ingatlanokat.

A balatonvilágosi önkormányzat, illetve a helyi üdülőtulajdonosok azt kifogásolták, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság a part menti sétányt is el kívánja adni, ezért csökken a település partszakasza.

A KVI - a Balaton-törvény előírásainak megfelelően - végül változtatott a kiíráson és a Club Aliga partszakaszának csak a vagyonkezelői jogát kínálta eladásra, magát a tulajdonjogot nem.
A jelentős befektetői érdeklődés ellenére ugyanakkor nagyon kevés pályázat érkezett, ráadásul azok árajánlata is elmaradt a vagyonkezelő várakozásaitól.

A sikertelenségek után a Kincstári Vagyoni Igazgatóság tavasszal úgy döntött: meghívásos pályázaton próbálja értékesíteni a 47 hektáros területet, amelyen 55 ingatlan helyezkedik el.

Bardóczy Árpád, a KVI értékesítési főosztályvezetője korábban az InfoRádióban úgy nyilatkozott: azáltal, hogy a part menti területnek csak a vagyonkezelői jogát értékesíthetik, mintegy egymilliárd forinttal alacsonyabb ajánlattal számolnak.

A főosztályvezető konkrét árat nem mondott, az viszont kiindulópont lehet, hogy 2004-ben a Kincstári Vagyoni Igazgatóság 8 milliárd forint plusz áfáért hirdette meg az egykori üdülőkomplexumot.

A pályázatokat július 25-ig lehetett leadni, és amint azt a KVI vezérigazgatója, Zelles Sándor elmondta: két ajánlat érkezett az üdülőkomplexumra, és a 25 évre szóló vagyonkezelői jog megszerzésére.

A következő két héten belül záródhat le a pályázatok elbírálása. Szeptember elején pedig kiderülhet, hogy kié lesz a volt pártüdülő, és hogy milyen fejlesztések várhatók.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást