Távozik a tőzsde vezérigazgatója

Infostart
2006. augusztus 4. 13:22
Távozik a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatói posztjáról Horváth Zsolt. Három elnök alatt dolgozott, és hét évével az 1990-ben újra megnyílt tőzsde leghosszabb ideig dolgozó operatív vezetője volt.

Horváth Zsolt egyelőre nem kívánta megnevezni új munkahelyét, csak annyit mondott, hogy nem távolodik messzire a tőkepiacoktól. Posztját egyelőre helyettese, Mohai György veszi át.

Horváth Zsolt néhány nap híján hét évig dolgozott a Budapesti Értéktőzsdén, először mint vezérigazgató-helyettes, majd 2001 óta mint vezérigazgató vezette a céget.

Nehéz időszakban kaptam a megbízást, hiszen 2001 a magyar tőzsde egyik legrosszabb éve volt, fájdalmas racionalizálást, leépítéseket kellett végrehajtani - emlékezett vissza az InfoRádiónak nyilatkozva a távozó vezérigazgató.

Nehéz, de izgalmas

Horváth Zsolt hozzátette: ennek ellenére izgalmas 7 évet töltött a cégnél, ahol nemcsak a tőzsde részvénytársasággá alakulását, de Magyarország uniós csatlakozását is végigkísérte.

Most azért távozik, mert új lehetőséget, új típusú kihívásokat kapott - mondta, de hogy hol, azt egyelőre nem árulta el. Annyit azért megjegyzett, hogy nem messze a tőkepiactól.

Helyettese lesz az utódja

A távozó Horváth Zsolt helyét egyelőre megbízottként Mohai György, eddigi helyettese veszi át. A tőkepiaci szakember 1989-tól alapító tagként vett részt a CA-IB Értékpapír Rt. vezetésében, a tőzsdéhez pedig 2002-ben csatlakozott tanácsadóként.

A vezérigazgató-helyettesi pozíciót 2004 óta töltötte be. Azt, hogy új pozíciója csak ideiglenes, vagy tartós előrelépés lesz-e, majd a tőzsde igazgatósága dönti el - hangsúlyozta az InfoRádiónak nyilatkozva Mohai György.

Több céget a tőzsdére!

Az új megbízott vezérigazgató azt mondta: legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a magyar cégek számára még vonzóbbá tudja tenni a tőzsdét, és így tovább bővülhessen a tőzsdére bevezetett cégek köre.

Közvetlenül nem tudják persze befolyásolni a cégeket - jegyezte meg Mohai György, de előadásokkal, információszolgáltatással, a szükséges adatok biztosításával, és ha kell bizonyos konkrét segítséggel is próbálják támogatni a cégeket abban, hogy meghozzák a döntést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Horváth Zsolt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Mohai György
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást