Új pályázat a lakások hőszigetelésére

Infostart
2006. július 26. 11:32
Energiatakarékossági hitelkonstrukciót indít a Magyar Fejlesztési Bank szeptemberben - nyilatkozta az InfoRádiónak az MFB vezérigazgató-helyettese. A pályázóknak 15 százalékos önrészt kell felmutatni és legfeljebb másfél millió forint igényelhető.

Úgy gondoltuk, hogy a panel pluszhoz hasonlóan a hagyományos eljárással épült lakásokra is érdemes kidolgozni egy energiatakarékossági hitelkonstrukciót - mondta a bank vezérigazgató-helyettese.

Aladics Sándor hozzátette: a várhatóan szeptemberben elinduló hitelprogram lehetővé teszi a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszerek megújítását.

A program hitelkerete valószínűleg 20 milliárd forint lesz, egy pályázó maximum 1,5 millió forint hitelt vehet fel, ami fedezetet adhat a beruházás értékének 85 százalékára; vagyis csak 15 százalékos önrészt kell előteremteni.

A fejlesztési bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a műszaki feltételek megegyeznek a tavasszal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tavaszi pályázatának feltételeivel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást