Az OTP-nek már csak egy ellenfele van

Infostart
2006. július 25. 14:01
A három pályázó közül ketten maradtak versenyben a CEC privatizáció első fordulóján, a Raiffeisen ugyanis kiesett a mezőnyből - írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio.hu.

Az OTP-nek tehát maradt még esélye a román piacon, az egyetlen ellenfél jelenleg a National Bank of Greece.

A román kormány augusztus 1-jén kezdi meg a tárgyalásokat az érintettekkel, a kezdeti egyeztetések a román pénzügyminiszter szerint akár három hét alatt le is zárulhatnak.

Mint ismeretes, az ajánlatok mai felbontása előtt több olyan üzenet is érkezett a piacra, mely szerint a 69.9 százalékos pakett vételára nem lehet kevesebb 500 millió eurónál.

A Portfolio.hu véleménye szerint azzal, hogy kiesett a Raiffeisen, az OTP esélyei jelentősen javultak a CEC megszerzésére.

Az OTP a CEC megszerzésével belépne a felső középbankok közé a román piacon, miközben organikus fejlesztéssel csak alsó középbanki státuszra lenne esélye. A tranzakció finanszírozásához nagy valószínűséggel tőkét kellene emelni.

"A legnagyobb magyarországi hitelintézet vezetése örömmel nyugtázta a bejelentést, hogy a benyújtott kötelező érvényű ajánlat alapján továbbjutott a CEC privatizációs folyamatában" - mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást