Többletet vár júliusra a PM

InfoRádió / MTI
2006. július 18. 16:39
A Pénzügyminisztérium (PM) júliusra 7,88 milliárd forint államháztartási többletet vár, az első háromnegyed évre pedig 1.583 milliárd forint összegű hiányt - közölte a szaktárca.

Nem változtat korább 4-4,5 százalékos idei GDP-növekedési előirányzatán a Pénzügyminisztérium, miközben a korábbi 2 százalékos átlagos infláció helyett 3,5 százalékos inflációt vár 2006 egészére.

Júniusban a korábban nyilvánosságra hozottaknak megfelelően az államháztartási pénzforgalmi - önkormányzatok nélküli - deficitje 303,9 milliárd forint volt, az első féléves deficit pedig 1.284,9 milliárd forintot tett ki, ami a módosított éves előirányzat 72,7 százaléka, a GDP 5,6 százaléka.

Lehet bűvészkedni a számokkal, de minden tekintélyes hazai és külföldi szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarország egyre mélyülő pénzügyi válságban van - tudatta közleményében Domokos László fideszes képviselő.

Minden előrejelzés és a miniszterelnök korábbi nyilatkozata alapján jövőre ismét reálbércsökkenés elé nézünk. Ilyen 2004-ben volt utoljára - tette hozzá.



KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást