Megállíthatatlan az OTP

InfoRádió / MTI
2006. július 18. 18:31
Az előző évekhez hasonlóan az idén is az OTP-t választotta a legjobb magyar banknak a londoni Euromoney gazdasági magazin, amely minden évben globális pénzintézeti rangsort állít össze.

A vezető londoni szakfolyóirat júliusi számában közölt felmérés - 2006 Awards for Excellence - szerint az OTP "gyakorlatilag a Euromoney által a vezető bankok rangsorolására használt mindegyik kategóriában" - működési bevétel, mérlegfőösszeg, nettó kamatbevétel - dominál a magyar piacon.

Az OTP-é a legmagasabb sajáttőke-arányos megtérülés a tíz vezető magyar bank közül, és övé az egyik legjobb költség-bevétel ráta is - áll az értékelésben.

A Euromoney éves felméréseiben már több éve rendre az OTP-t nevezi meg a legjobb magyar banknak.

A londoni szaklap tavaly áprilisban, még az éves banki rangsor összeállítása előtt, a kelet-európai vállalati szektorról külön kiadott általános - nem csak a pénzügyi szektort felmérő - minőségi rangsorolásában egyenesen a térség legjobb vállalatának nevezte az OTP-t.

Az akkori Euromoney-felmérés részvevői - 45 elemző és befektető cég szakértői adtak értékelést összesen 336 térségi vállalatról, minden szektorból - az összes szempontot figyelembe véve az OTP-t jelölték meg a térség "legmeggyőzőbb és legösszefogottabb üzleti stratégiájú" vállalatának.