Kereskedők feketelistája

Infostart
2006. június 23. 17:20
Országos lista készül azokról a cégekről, amelyek megkárosítják a fogyasztókat és a hibáikat nem hajlandók kijavítani - mondta az InfoRádióban a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.

Újlaki-Vátz László hozzátette, hogy a szolgáltatók jelentős része - elsősorban a pénzügyi szektorban - már évek óta feketelistára veszi a rendszeresen tartozó fogyasztókat.

Ennek mintájára most a fogyasztóknak is lehetőségük nyílik a jogszabályokat megsértő cégeket listázni. A panaszokat a jövőben is békéltető testületek bírálják el.

Az elmarasztaló döntéseket figyelmen kívül hagyó szolgáltatók, üzletek vagy akár vállalkozók nevét, címét és a konkrét eseteket megyénként hozzák nyilvánosságra.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője elmondta, hogy több mint száz vállalkozás kerülhet fel a feketelistára.

Újlaki-Vátz László abban bízik, hogy a rendszernek köszönhetően a jövőben nagyobb arányban korrigálják hibáikat a cégek, a feketelista pedig elrettentésként is hatékony lehet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást