Magyarországon is leépít az Allianz?

Infostart
2006. június 21. 15:18
Az egyik legnagyobb német pénzintézet, a Dresdner Bank újabb 2 ezer alkalmazottjától válik meg. Az évek óta folyó belső átszervezés keretében eddig 11 ezer alkalmazottjától vált meg. Sajtóértesülések szerint leépítéseket fontolgat a bank anyacége, az Allianz biztosító is, amely számos külföldi dolgozójától is megválik majd.

Hivatalosan ugyan csak pénteken hozzák nyilvánosságra a Dresdner Banknál tervezett átszervezés részleteit, lapértesülések szerint azonban a lépés legalább 2 ezer alkalmazott elbocsátását vonja majd maga után.

A Dresdner Bank - miután Európa legnagyobb biztosító társaságának, az Allianznak a tulajdonába ment át - átfogó struktúraváltásba kezdett, amelynek során eltávolodott attól a céltól, hogy elsősorban a nagy-befektetők kiszolgálására szakosodjék.

Ezzel egy időben sok fiókot is bezárt, és fokozatosan elbocsátott 11 ezer alkalmazottat. Pénzügyi körök úgy tudják, hogy a Dresdner Bank befektetésekért felelős vezetője a jövőben a frankfurti központból akarja kiszolgálni az ipari érdekeltségek hitelekért folyamodó képviselőit.

Ráadásul nemcsak a Dresdner Bank, hanem az Allianz is átszervezésre készül, amely miatt szintén több ezer állást fenyeget a megszüntetés veszélye. A Franfkurter Allgemeine Zeitung jól értesült források idézve 5 ezer személy elbocsátásának tervéről számol be.

A felszámolásra ítélt munkahelyek kétharmada Németországban, további része pedig az Allianz külföldi leányvállalatainál van. Így nem lehet kizárni, hogy az Allianz Magyarországon is elbocsátásokat fontolgat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást