eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az országimázs fontosabb a jogszabálynál

Az uniós irányelv ellenére idén is lesznek dohányreklámok a Forma-1 magyarországi futamán a Hungaroringen. Egy jogszabály szerint a gazdasági szempontból kiemelkedő rendezvényeket fel lehet menti a cigarettareklámok tilalma alól - nyilatkozta az InfoRádiónak a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője.

Ábrahám Gergely elmondta: a kormány úgy döntött, hogy a Forma-1 magyarországi futama nemzetgazdaságilag kiemelkedő eseménynek számít, mivel tavaly négy nap alatt 240 ezer nézőt vonzott.

Tudunk az Európai Bizottság megkereséséről, a Belügyminisztérium vizsgálja, hogy Magyarországnak származhat-e hátránya a kitételt tartalmazó törvény miatt - tette hozzá a gazdasági tárca szóvivője.

Ábrahám Gergely szerint egy, a Forma-1-es futam publicitását elérő hasonló országimázskampány több milliárd forintba kerülne, így mindenképpen az országban kell tartani az eseményt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×