Beköszönthet az olcsóság Ferihegyen

Infostart
2006. június 3. 14:56
A nagykörútinak megfelelő árszínvonalat alakítana ki a repülőtéri üzletekben a Budapest Airport. A társaság növelni kívánja a kereskedelmi bevételeket, így idővel olcsóbbak lehetnek a repülőjegyek is - jelentette ki az InfoRádióban Szollár Domokos szóvivő. A repteret üzemeltető cég egy új parkolót is megnyitott.

A Budapest Airport szóvivője elmondta: korábban nagyon sokat kellett fizetni a hosszú ideig tartó parkolásért, egy hétre 30 ezer forintot. A csütörtökön átadott ezer férőhelyes parkolóban viszont csak 10 ezer forintba kerül egy hét.

Szollár Domokos hangsúlyozta: egy reptér számára nagyon fontos a kereskedelmi bevétel, ami Ferihegyen európai összehasonlításban kifejezetten alacsony.

A repülőtéri üzletek jelenleg méregdrágák, ezért áraik mérséklésére akarjuk rávenni őket, hogy nagyjából a nagykörúti árszínvonalon lehessen enni, kávézni, vásárolni - tette hozzá.

A ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság szóvivője kitért arra is, hogy ha nagyobbak lesznek a kereskedelmi bevételeik, akkor mérsékelni tudják a légitársaságoktól beszedett díjakat, ami végeredményben olcsóbb repülőjegyeket jelenthet.