eur:
395.32
usd:
372.13
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Előz az internet a hirdetési piacon

Az év végére a brit cégek többet költenek majd hirdetésekre az interneten, mint az országos napilapokban - állítja egy brit felmérés. A kutatás szerint hat év alatt tizenháromszorosára ugrott az internetes reklámok aránya.

Nagy-Britanniában évi 20 milliárd dolláros reklámpiacon osztoznak a piac szereplői. Ezen belül - a várakozások szerint - az internet idén már több mint 13 százalékot tesz majd ki, de lehet, hogy ennél is többet.

Az adatokba ugyanis nem számolták bele a kisebb, gyakran személyes weboldalakon elhelyezett hirdetéseket.

A szakemberek megjegyzik, hogy ha az apróhirdetéseket is reklámnak veszik, akkor bajban lesznek a napilapok, mert ezek a reklámok is egyre inkább az internetre vándorolnak.

A Google szerdán indította meg Base nevű szolgáltatását, amelynek lényege, hogy a felhasználók saját maguk tölthetik fel tartalmukat, akár hirdetéseiket is a keresőprogram szervereire. A hirdetőknek mindez olcsóbb alternatívát kínál a nyomtatott reklámnál.

Magyarország: a trend kezdetén

A magyar piacon közben - 2004-es becslés szerint - az internetes hirdetések körülbelül 2 százalékkal részesednek, szemben a sajtó 39, és a televízió 41 százalékával.

Markovich Réka, a Magyar Reklámszövetség főtitkára az InfoRádiónak elmondta: az internet előretörése megfigyelhető Magyarországon is, de még nem tartunk ott, hogy az internet megelőzze az elektronikus médiumokat és a nyomtatott sajtót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×