Csődöt jelenthet a Transelektro

Infostart
2006. június 1. 07:54
Csődöt jelenthet a Transelektro vállalatcsoport. A hírek szerint a hitelező pénzintézetek mégsem hajlandók a "megmentési terv" támogatására. A Népszabadság úgy tudja: több bank azonnali inkasszót kért.

Úgy látszik, mégsem mentik meg a Transelektro vállalatcsoportot. A holding ma valószínűleg csődöt jelent.

A Népszabadság információi szerint a megmentésre kidolgozott tervet a hitelező bankok mégsem támogatták, mert szerintük túl sokba került volna a megvalósítás.

A mintegy 50 milliárd forintos kinnlevőségüket a pénzintézetek a felszámolásból akarják visszaszerezni, vagy legalábbis a pénzük egy részét.

A Transelektro csődvédelmet fog kérni és megkezdi az egyezkedést a hitelezőivel. A bankok viszont várhatóan azonnali inkasszót nyújtanak be, mert szerdán lejárt a hiteltörlesztésre adott moratórium, a vállalatcsoportnak pedig 13 milliárdot kellett volna visszafizetnie.

A lap úgy tudja: a Ganz Transelektro Közlekedési Zrt. szintén csődvédelmet fog kérni, így valószínűleg nem vesz részt a BKV új metrószerelvényeinek gyártásában sem.

A Transelektróban ugyanakkor az új tulajdonosok úgy látják: van esély a túlélésre. Ehhez azonban meg kellene egyezniük a hitelezőkkel is, illetve komoly összegekkel kellene hozzájárulniuk a cégcsoport talpraállításához.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást