eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fenntartható fejlődés: amiről nem tudnak a magyarok

A fenntartható fejlődés fogalmát egy 1987-es ENSZ-jelentés vitte be a köztudatba, ám sok környezetvédő szerint a két szó ilyen összekapcsolása önmagában is ellentmondás. A magyar lakosság háromnegyede viszont még nem is találkozott ezzel a kifejezéssel - derül ki a Gfk Hungária felméréséből.

A piackutató igazgatója az InfoRádióban azt mondta: egy felmérés szerint a magyar lakosságnak mindössze egynegyede hallott már a fenntartható fejlődés gondolatáról, az így válaszolók közül is csak minden nyolcadik nyilatkozott úgy, hogy tudja mit jelent a fogalom.

Amikor definiálni kellett a fenntartható fejlődést, minden harmadik válaszoló a környezetvédelemmel azonosította a fogalmat - közölte Kozák Ákos. A második legtöbb válasz a gazdaságfejlesztésre érkezett.

A felmérésből kiderült az is, hogy az emberek többségét nem érdekli, hogy egy termék a fenntartható fejlődés szellemében készült-e.

Az emberek többsége szerint az államnak óriási szerepe van a fejlődés fenntartásában, amelyet megfelelő kutatás-fejlesztéssel, illetve oktatással, és a fogyasztóvédelem támogatásával segíthet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×