eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az elemzők szerint 2010-ben is forinttal fizetünk majd

Az Economist Intelligence Unit legújabb országjelentése szerint valószínűtlen, hogy tartható az idei magyar költségvetési cél.

A világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdasági előrejelző és elemző háza úgy véli: kevés az esély arra, hogy Magyarország a 2010-es eurócsatlakozáshoz időben teljesíteni tudja a maastrichti feltételeket.

Az elemzők szerint a Budapest által várt, nyugdíjreform-költségek nélküli 4,7 százalékos év végi hiány több mint másfélszeresére, 8 százalékra kell számítani.

A szakemberek szerint jó esély van arra, hogy az új kormány rövid távú intézkedéseket tesz a deficit csökkentésére, de az eddigi jelzésekben szereplő, 300-350 milliárd forintos kiigazítást nehéz lesz elérni.

Az Economist Intelligence Unit az országjelentésben megjegyzi: ha sikerül is ilyen összegű egyensúlyjavítást végrehajtani, nem biztos, hogy az elég lesz az éves deficitcél teljesítéséhez.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×