eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Előfizetéses számítógép a Microsofttól

Az év második felében Magyarországon is lehetőség lesz arra, hogy az internet-előfizetéshez kedvezményes áron számítógépet kapjunk. A kezdeményező a Microsoft, amely a világ nyolc országában helyi szolgáltatókkal együtt indítja el kísérleti jelleggel a rendszert.

A Microsoft magyarországi marketingigazgatója az InfoRádióban elmondta: az ötlet lényege, hogy a mobiltelefon-előfizetéshez adott olcsóbb készülékekhez hasonlóan az internet szolgáltatók egy csomagban kínálnák a számítógépet, az operációs rendszert és az internet hozzáférést, előfizetéses módon.

Deme Csaba elmondta: a Microsoft kétfajta konstrukcióban gondolkozik: az egyik a használatarányos, amikor a pre-paid rendszernek megfelelően előre kell fizetni; a másik az előfizetéses, ahol előre kell kifizetni az egész csomag 10-50 százalékát, a többit pedig előfizetési díjként lehet törleszteni.

Magyarországon ez utóbbi bevezetése várható, valamikor az év második felében - tette hozzá.

Távszabályozás

A rendszert kísérleti jelleggel Brazíliában már elindították, és még ebben az évben sor kerül Magyarországon kívül Kínára, Mexikóra, Oroszországra, Szlovéniára, Vietnamra és Indiára.

A Microsoft magyarországi marketingigazgatója közölte: azért ezeket az országokat választották, mert a felmérések azt mutatták, hogy sokkal nagyobb is lehetne a számítógép-felhasználók aránya, amennyiben olcsóbban hozzáférhetnének a pc-hez, a szoftverhez és az internethez.

A Microsoft már mindegyik országban felvette a kapcsolatot telekommunikációs, illetve pénzügyi szolgáltatókkal, amelyek kidolgozzák a konstrukciót, a Microsoft pedig a technológiát biztosítja.

Azt is lehetővé teszik, hogy az interneten keresztül korlátozzák a számítógép használatát, amennyiben a vevő nem fizeti az előfizetési díjat - tette hozzá Deme Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×